PALAUTUSKÄYTÄNTÖ


Olemme sitoutuneet täydelliseen tyytyväisyyteenne. Ennen kuin saat helpon vaihto- ja palautuskäytännön, sinun on otettava yhteyttä palautusosoitteeseen, ennen kuin lähetämme tuotteet takaisin. Varmista, että kaikki kohteet, jotka lähetetään takaisin meille, on oltava alkuperäisessä kunnossa, eli niitä ei ole käytetty, muutettu tai pestävä, ja kaikki tunnisteet on kiinnitetty.


Kaikki tilatut tuotteet ovat oikeita tuotteita, jotka valitset verkkokaupastamme ja jos palautat oikeat tuotteet palautukseen: kaikki palautetut tuotteet ovat 15%: n istutusmaksun alaisia. Toimitus- ja käsittelymaksuja ei palauteta.


Emme kattako toimituskuluja tai oikeiden tilauspakettien vaihtoa, olet vastuussa toimitus- ja käsittelykustannuksista. Lisäksi suosittelemme, että lisäät seurantaasi ja vakuutustasi omalle suojauksestasi, sillä emme ole vastuussa kadonneista lähetyksistä.


Kaikki palautetut tavarat tulee lähettää lähetysosoitteeseen, jonka lähetämme sinulle.


vaihtoa

Ota yhteyttä ennen lähettämistä. Kaikkien meille lähetettyjen tuotteiden on oltava alkuperäisessä kunnossaan, eli ne eivät ole kuluneet, muuttuneet tai pesty, ja kaikki tunnisteet on kiinnitetty. Käytetyt tai likaiset tuotteet palautetaan takaisin sinulle.


Emme kattaisi lähetysten toimituskuluja, olet vastuussa palauttamismaksuista ja lähetys- ja käsittelykustannuksista, jotka toimittavat vaihdetut tuotteet takaisin sinulle. Lisäksi suosittelemme, että lisäät seurantaa ja vakuutuksia, kun lähetät meille tuotteita omalle suojuksellemme, sillä emme voi olla vastuussa kadonneista lähetyksistä. Toimitus- ja käsittelymaksuja ei palauteta.


Ystävällinen ilmoitus: Valitse huolellisesti tuote ja koko. Jos haluat palauttaa tavarat varomattomasta virheestäsi, sinun on maksettava edestakaisin rahti.


Tilauksen peruutus

Tilauksen peruuttaminen on pyydettävä ennen tilauksen lähettämistä. peritään peruutusmaksu, joka on 10% kokonaismäärästä. Syy, että käsittelemme kaikki tilaukset mahdollisimman nopeasti 6-8 tunnin sisällä tilauksen tekemisestä, joten emme aina pysty peruuttamaan tilausta sen jälkeen, kun se on asetettu. Toivottavasti voit ymmärtää tässä avainasemassa. Peruutuspyynnöt, kun tilaus on lähetetty, käsitellään palauttamispolitiikkamme mukaisesti.


Ystävällinen ilmoitus

Jos et saanut 10-numeroista seurantanumerosi 3 päivän kuluessa tilauksen tekemisestä, sähköpostipalvelimesi on saattanut nähdä sen roskapostina. Tässä tapauksessa ota meihin yhteyttä saadaksesi apua tilausten seurantaan.